Austin-Sparks.net

Kitárt ablakok

Írta T. Austin-Sparks

NOVEMBER

November 6.

"Megismertettelek téged velük, és továbbra is megismertetlek, hogy az irántam érzett szereteted bennük legyen, és hogy én magam is bennük legyek. (János 17:26)

Talán néha csodálkoztatok, zavarba jöttetek és értetlenkedtetek, hogy miért kellene Istennek ezt és ezt, ilyen és ilyen embereket használnia. Hajlamosak voltatok azt mondani: "Ez mind ellentétes azzal, amire hitem szerint szüksége lenne Istennek a maga munkájához. Úgy látom, a Biblia azt mondja, hogy az eszközöknek Isten akarata szerintieknek kell lenniük ahhoz, hogy használni lehessen őket". De a történelem nem ezt igazolja. Ahogy mondtam, Ő felhasználta az Ördögöt, és az Ördög nem Isten gondolata szerint való. Ez Isten fennhatóságának kiterjesztése az Ő céljainak megfelelően. De ha ezt kimondtad, ugyanakkor ez egy ijesztő tény Isten munkáját érintve. Úgy értem - hogy lehet, hogy Istenért dolgozunk, és sok hatalmas dolgot teszünk, mint Isten országának, Isten uralmának alkalmazottai, és a végén mégis elvetnek bennünket! A végén talán mi magunk is darabokra hullunk. Itt van ez - ez a furcsa dolog, hogy ezek az emberek kimentek, tizenketten és hetvenen, ezzel az "átruházott hatalommal" - ezzel a felhatalmazással - és gyakorolták azt, és hatalmas dolgokat vittek véghez; és aztán ugyanezeket az embereket a Kereszt után úgy találják, hogy a hitük összetört; nincs mire támaszkodniuk. Mit tanít ez?

Hála Istennek, az Apostolok Cselekedeteinek könyve átalakítja az egész helyzetet! Mert az Apostolok Cselekedeteinek könyve egy fenségesen új tényt hoz magával: hogy Krisztus, aki eddig átruházta a hatalmat, most Ő maga költözik be, mint hatalom. És a cselekedetek most már hatalmas cselekedetek, de ezek nem csupán az ÚRÉRT való cselekedetek - ezek az ÚRNAK a cselekedetei. Mindez azt a megkerülhetetlen tényt bizonyítja: hogy a "Krisztus BENNETEK" az Élet és a cselekedetek elengedhetetlen feltétele..... Milyen csodálatos dolog, hogy abban a korszakban élhetünk, amikor az egyetlen tény amit Isten mindenekfölött valóra vált, hogy "Krisztus bennetek" - Krisztus BENNETEK!


(Részlet a "Krisztus szerint" című könyv 3. részéből)
By T. Austin-Sparks from: According to Christ - Chapter 3

- ooo -

T. Austin-Sparks úgy gondolta, hogy amit ingyen kaptunk, azt továbbadnunk is ingyen kellene. Ennek megfelelően az Ő írásai sincsenek szerzői jogokkal védve. Ha Te is szeretnéd másokkal megosztani ezeket a műveket, kérjük, hogy tiszteletben tartva a szerző kívánságát, add Te is szabadon - költségmentesen, változtatások és szerzői jogok fenntartása nélkül.