Austin-Sparks.net

Kitárt ablakok

Írta T. Austin-Sparks

OKTÓBER

Október 17.

"A sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon." (1 Korinthus 4:2)

Hiszem, hogy Isten szemében a legnagyobb erény a hűség; ez mindent magába foglal. A hűség Isten szíve szerint való. Vessünk egy futó pillantást erre a sáfárra - Pál apostolra. "Démász elhagyott engem..."; (2Tim 4:10); "...mindazok, akik Ázsiában vannak, elfordultak tőlem...". (2Tim 1:15). Nézz rá, amikor minden, ami hűségre ösztönözne, összeomlik. Gyakorlatilag egyedül marad. Több ellensége van, mint valaha. És most az a tragikus, az a megrázó, hogy ellenségei közül sokan vannak olyanok, akikért leginkább fáradozott.

Pusztán az, hogy voltak ellenségei, nem lett volna olyan nehéz, de most éppen azok az emberek váltak ellenségeivé, akikért a legtöbb áldozatot hozta. De semmi gondolat, semmi célzás, semmi jele annak, hogy feladná. Az ő üzenete: "...hűséges mindhalálig....". Ez a sáfár hűséges volt. Nem mondhatod, hogy amikor meghalt, a helyzet külsőleg óriási sikerről tanúskodott volna. Egyáltalán nem úgy nézett ki. Pál élete egész a végéig nem nyert visszaigazolást. Nem! Sokak által elhagyottan, de hűségben halt meg, "...a sáfároktól elsősorban azt követelik, hogy mindegyikük hűségesnek bizonyuljon". De micsoda gazdagodás következhet mások számára ennek a követelménynek a teljesítéséből, bármennyire is nagy az ára. Pál nem halt meg! Csak remélni tudom, hogy Pál tudja mindazt, ami a szolgálatából fakadt, mindazt, amit a szolgálata jelent számunkra. Az Úr az Ő szolgáján keresztül találkozott velünk, és mi soha, de soha nem jutunk el a mélyére, vagy akár csak a közelébe annak a krisztusi teljességnek, amely Pálon keresztül érkezett. Megyünk tovább, és ha kétszer vagy háromszor annyi ideig élünk is, mint mostani életünk, mindig marad felfedezni valónk, mit köszönhetünk Pál sáfárként tanúsított hűségének. Ez így folytatódik évszázadról évszázadra. Ez a hűséges sáfárság, és bár a sáfárt elhívhatják földi gondnokságából, a sáfárság folytatódik. A hűség mindig a legmerészebb álmainkat is felülmúló jutalmat kap. Az Úr tartson meg bennünket a hűségben, még akkor is, ha ez a hűség néha a teljes kudarc látszatát kelti bennünk. Az Úr tegyen minket jó sáfárokká.


(Részlet "A még kiválóbb szolgálat" című könyv 3. fejezetéből)
By T. Austin-Sparks from: The More Excellent Ministry - Chapter 3

- ooo -

T. Austin-Sparks úgy gondolta, hogy amit ingyen kaptunk, azt továbbadnunk is ingyen kellene. Ennek megfelelően az Ő írásai sincsenek szerzői jogokkal védve. Ha Te is szeretnéd másokkal megosztani ezeket a műveket, kérjük, hogy tiszteletben tartva a szerző kívánságát, add Te is szabadon - költségmentesen, változtatások és szerzői jogok fenntartása nélkül.