Austin-Sparks.net

Kitárt ablakok

Írta T. Austin-Sparks

DECEMBER

December 25.

"Isten... aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekben Krisztusban." (Efézus 1:3)

Elmélkedésünk tárgya: Jézus Krisztus a mennyben, mint a mi Alkalmasságunk..... Urunk Jézus erőforrásai az Atyjától származtak, amikor itt volt a földön. Önként élt a Tőle való teljes függés állapotában. Ő akarta, hogy így legyen. Visszautasította, hogy bármit is Önmagában birtokoljon. Mindent, amire szüksége volt, a mennyből merítette; fentről kapta. Amikor Krisztussal feltámadás-egységben vagyunk, a Szent Szellem egyesít minket Vele, aki a mennyben van miértünk. Ez azt jelenti: minden erőforrás, amiből az Úr Jézus élt, rendelkezésünkre áll.

Ezek az erőforrások titkos erőforrások voltak, vagyis a világ számára ismeretlenek. A körülötte lévő emberek teljesen sötétben tapogatóztak az Ő erejének forrását illetően. Volt egy titkos kapcsolat közte és az Atyja között, ami lenyűgözte őket. Látták, hogy az Ő életének hátterében valami olyan titokzatos erő és tudás áll, ami nem volt mindennapi az emberek számára. Olyan erőforrások egész sora állt a rendelkezésére, amilyenekkel senki más nem bírt. Olyan tudással volt felvértezve, amely messze meghaladta az emberek felfogóképességét. És mivel titkos életet élt, egy Atyjában elrejtett életet, az Ő erőforrásai rejtélyesek és csodálatosak voltak az emberek előtt.

Ha a Szent Szellem által mennyei egységben élünk Jézus Krisztussal, akkor ugyanazok az erőforrások számunkra is hozzáférhetőek. Emlékeztessük magunkat az Igére, amely elmélkedésünk alapját képezi: "A mi Urunk Jézus Krisztus Atyja megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekben Krisztusban". Ez azt jelenti, hogy minden erőforrás, ami Krisztusban van, számunkra is készen áll. De meg kell tanulnunk ugyanolyan szoros közösségben élni Vele, mint ahogyan Ő élt az Atyjával hústesti mivoltának napjaiban.


(Részlet a "Krisztus a mi Mindenünk" című könyv 4. fejezetéből)
By T. Austin-Sparks from: Christ Our All - Chapter 4

- ooo -

T. Austin-Sparks úgy gondolta, hogy amit ingyen kaptunk, azt továbbadnunk is ingyen kellene. Ennek megfelelően az Ő írásai sincsenek szerzői jogokkal védve. Ha Te is szeretnéd másokkal megosztani ezeket a műveket, kérjük, hogy tiszteletben tartva a szerző kívánságát, add Te is szabadon - költségmentesen, változtatások és szerzői jogok fenntartása nélkül.