Austin-Sparks.net

Kitárt ablakok

Írta T. Austin-Sparks

JÚLIUS

Július 21.

"Akik pedig befogadták, azoknak megadta azt a kiváltságot, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, nem test akaratából, sem férfi akaratából, hanem Istentől születtek." (János ev. 1:12-13)

Miért szerepelnek a keresztyének Isten gondolataiban? Miért létezik a Gyülekezet? Erre csak egy válasz adódik. Létezése és funkciója az, hogy Krisztus kiábrázolása legyen. Se több se kevesebb. Krisztus az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, és minden, ami közte van! Legyen ez a kiindulópont; legyen ez az irányadó szabály és valóság az élet és a munka minden kérdésében, és azonnal meglátjuk a Gyülekezet hivatását és természetét. Ez a hatalmas, felfoghatatlan mennyei rendszer, amelynek Krisztus a személyes megtestesítője, az élet minden részletét érinti, egyénileg és közösségileg is. De ne feledjétek, hogy csak a Szent Szellem látja és tudja, hogyan van ez így; ezért, ahogy kezdetben, úgy most is teljesen az Ő uralmának és irányításának kell, hogy alávessük magunkat. Ami az emberi testnek a vérkeringés, az az isteni Élet "a Gyülekezetnek, ami az Ő teste". Ami az idegrendszer a fizikai térben, az a Szent Szellem a szellemi térben. Értsd meg e két rendszer összehangolt működését a természetben, és kezded látni, hogy Isten hogyan írta le az Ő nagyszerű mennyei elveit, először a Fia személyében, majd az Ő közösségi Testében.

Ahogyan az egyéni hívő is egy nemzés, fogantatás, megformálódás, születés és hasonulás eredménye, úgy az Újszövetségben az igazi helyi gyülekezet is az. Ez Krisztusnak a Szent Szellem által létrehozott másolata. Ember ezt nem tudja megalkotni, formálni, előállítani vagy "létrehozni". Senki sem "csatlakozhat" vagy "iratkozhat be", vagy teheti magát ennek a szervezetnek a tagjává. Először ez egy embrió, majd Krisztus mintájára való "megformálódás". Ezért minden "újszövetségi gyülekezetalapításról" szóló beszéd képtelenség. A kezdet Krisztus meglátásában rejlik.


(Részlet a "Krisztus szerint" című könyv 1. részéből)
By T. Austin-Sparks from: According to Christ - 1

- ooo -


Július 22.

"A zsidók ezért üldözni kezdték Jézust, mert szombaton tette ezt. Jézus így szólt hozzájuk: ”Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.”(János ev. 5:16-17)

Az Úr Jézus valódi megismerése jórészt meg fogja változtatni korábbi elképzeléseinket és eljárásainkat. Krisztus igazi ismerete és a Krisztussal való egyesülés, mindazzal együtt, amit ez jelent, teljesen ellentétes módon fog minket munkára késztetni, mint ahogyan eddig megszoktuk. Egyedül egy szempont fog irányítani bennünket, hogy nem az számít, amit mi teszünk az Úrért, hanem az, amit az Úr tesz általunk. Ez egy kemény tesztelés. Nehezen hinnéd, hacsak már át nem élted, hogy milyen gyakran, intenzíven és keservesen harcol és csábít az ellenség, hogy egy alacsonyabb pozícióba süllyedj vissza, és újabb ügyekbe vesd bele magad Istenért. Indíts nagyszabású terveket, kezdj komoly vállalkozásokba, hozzál létre valami látványosat a földön, hiszen mindazok, akiket a látható dolgok mércéje vezérel, azt mondják: "Látod, nem csinálsz semmit! Mutasd meg nekünk, hogy mit csinálsz! Nem tudsz te nekünk semmi eredményt felmutatni!" A Sátán ezen a vonalon dolgozik. Nem könnyű ez a hústest számára. Úgy járni együtt Istennel, hogy nincs semmi mutogatni való, újságok sem írnak soha semmit a munkádról, nem publikálsz sem jelentéseket, sem statisztikákat, és mégis a szíved mélyén tudod, hogy bár rejtve, de valami történik, és hogy nem tudsz mást tenni, mint amit teszel, - ez messze nem a legkönnyebb út a hústest számára.

Ez egy próbatétel, de, áldott legyen az Isten, ha álljuk a próbát, és türelmesen haladunk Ővele, akkor az Ő idejében, amikor a hústest már végleg megaláztatott, amikor a természetes becsvágy hangja már nem szólal meg és nincs befolyása, amikor egészen odáig eljutottunk, ahol kizárólag az Úrtól származó dolgoknak van jelentősége, semmi másnak, akkor szabaddá válik az út az Úr számára, és lesz lehetősége jelezni, hogy egész idő alatt történt valami. Megmutatja, hogyan tevékenykedett, és hogyan válik Isten munkája idővel nyilvánvalóvá. Olyan mestermunka, amiben annyira nagy százalékban lesz szellemi érték és jelentés, hogy végül is nagyon örülsz, hogy Istennel jártál az Ő munkájában, és nem emberekkel.


(Részlet "Az isteni élet jelentése" című könyv 3. fejezetéből)
By T. Austin-Sparks from: The Meaning of Divine Life - Chapter 3

- ooo -

T. Austin-Sparks úgy gondolta, hogy amit ingyen kaptunk, azt továbbadnunk is ingyen kellene. Ennek megfelelően az Ő írásai sincsenek szerzői jogokkal védve. Ha Te is szeretnéd másokkal megosztani ezeket a műveket, kérjük, hogy tiszteletben tartva a szerző kívánságát, add Te is szabadon - költségmentesen, változtatások és szerzői jogok fenntartása nélkül.