Austin-Sparks.net

Kitárt ablakok

Írta T. Austin-Sparks

JÚNIUS

Június 21.

"Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki Énbennem marad, én pedig őbenne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek." (János 15:5)

Magam sem voltam kevésbé az a fajta, aki egyre csak törekedett, gyötrődött, erőlködött, nyomult és kezét nyújtogatta mindazért, amit az Úr szeretett volna, mindazért, amiért csak lehetett. Megeshet, hogy a végsőkig kimerítjük és gyilkoljuk magunkat egy szellemi keresésben, és az Úr végül azt mondja a szívünknek: "Pusztán azáltal, hogy Engem ismersz, a dolgok megvalósulnak; minden meg fog történni a saját fáradozásod, küzdelmed és gyötrődésed nélkül. Én fogom ezt a gyümölcsöt megteremni. Egység és közösség útján fogok teremni, rajtad keresztül. Ne feledd, hogy a közösség szent, áldott titka egyszerűen annyi, hogy Bennem pihenj meg és Bennem maradj meg".

Teljesen természetellenes lenne azt látni, hogy a szőlővesszők minden nap csak nyögnek, gyötrődnek és vonaglanak a gyümölcstermés érdekében. Ami azt illeti, nem is fogsz látni semmi ilyesmit. Azt fogod látni, hogy nyugton maradnak és gyümölcsöt teremnek. Ez az, amiről gyakran úgy beszélünk, hogy a hit nyugalma. Min alapszik a hit nyugalma? Nem azon, hogy passzívitásba vonulsz, hogy bensőleg leengedsz, és azt mondod: "Én csak megpihenek". Hanem ismerni az Urat, Istent Krisztusban; mert az a mód, ahogyan Isten hozzánk csatlakozott, Krisztusban van, nem rajta kívül, és az a mód, ahogyan mi Istenhez csatlakoztunk, szintén Krisztusban van, és nem rajta kívül. Minden szükségletre az a válasz, hogy így ismerjük meg Őt.


(Részlet az "Krisztusban ismerni meg Istent" című könyv 1. fejezetéből)
By T. Austin-Sparks from: Knowing God in Christ - Chapter 1

- ooo -

T. Austin-Sparks úgy gondolta, hogy amit ingyen kaptunk, azt továbbadnunk is ingyen kellene. Ennek megfelelően az Ő írásai sincsenek szerzői jogokkal védve. Ha Te is szeretnéd másokkal megosztani ezeket a műveket, kérjük, hogy tiszteletben tartva a szerző kívánságát, add Te is szabadon - költségmentesen, változtatások és szerzői jogok fenntartása nélkül.