Austin-Sparks.net

Kitárt ablakok

Írta T. Austin-Sparks

ÁPRILIS

Április 22.

"Boldog, aki énbennem meg nem botránkozik." (Máté 11:6 )

Isten Igéje valójában számol azzal a lehetőséggel, hogy megbotránkozhatunk Őbenne. Sehol sem állítja, hogy ez soha fel sem merülhet, vagy nem fog megtörténni. Az Úr egyszer sem mondta, hogy soha nem kerülünk olyan helyzetbe, amikor megsértődünk Miatta. Sőt jelezte, hogy RENGETEG alkalmunk lesz, hogy megbotoljunk Benne, átessünk Rajta, lezuhanjunk Miatta - ha úgy tetszik: összeomoljunk Miatta. Erre számos alkalom vagy lehetőség fog adódni. Soha nem mondta, hogy ez nem fordulhat elő. Jó, ha ezt felismerjük.

Az Úr nem dorgálással válaszolt szegény Bemerítő Jánosnak a börtönbe, aki az adott helyzetben vészesen közel állt ahhoz, hogy csalódjon az Úrban. Az Úr nem volt kemény Jánoshoz a kérdése miatt. Lehet, ha Ő más lett volna, talán azt mondta volna: "De János, nem te mutattál-e Rám, mint az Isten Bárányára? Nem úgy hirdettél Engem, mint az Egyetlent, a Messiást? Nem Rólam prédikáltál-e a tömegeknek? Nem te tetted-e a leghatározottabb kijelentéseket és bizonyságokat arról, hogy kinek hiszel Engem? És itt most egy alapkérdést teszel fel Rólam. János, mi lett veled?" Nem, semmi ilyesmi. Az Úr ismeri a korlátainkat, tudja, hogy porból vagyunk. És az Úr, ahogy említettem, figyelembe veszi ezt a mindig jelenlévő lehetőséget, hogy gyengeségünkben csalódunk Benne. De különleges áldást fűz ahhoz, ha a velünk való útja során nem botlunk bele a Botránkozás Kövébe: "Boldog, aki énbennem meg nem botránkozik".


(Részlet a "Boldog, aki meg nem botránkozik" című írásból)
By T. Austin-Sparks from: The Blessedness of the Unoffended

- ooo -

T. Austin-Sparks úgy gondolta, hogy amit ingyen kaptunk, azt továbbadnunk is ingyen kellene. Ennek megfelelően az Ő írásai sincsenek szerzői jogokkal védve. Ha Te is szeretnéd másokkal megosztani ezeket a műveket, kérjük, hogy tiszteletben tartva a szerző kívánságát, add Te is szabadon - költségmentesen, változtatások és szerzői jogok fenntartása nélkül.