Austin-Sparks.net

Kitárt ablakok

Írta T. Austin-Sparks

MÁRCIUS

Március 3.

"Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre." (Lukács 12:49)

A tűz mindig kideríti a dolgokat. Ahogy kúszik, behatol és szétterjed, mindent szétválaszt: olyanokra amiket felemészthet, és olyanokra amelyek felett nincs hatalma. Ezek a besorolás kategóriái. Felderítés, osztályozás, döntés. Nézzétek a szövegkörnyezetet, Lukács 12:51 - "Azt hiszitek, azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre? Mondom nektek: nem, hanem inkább megosztottságot." És így folytatja: - "Mostantól fogva öten lesznek egy házban, akik megoszlanak, hárman kettő ellen, és ketten három ellen. Megoszlanak: apa a fiú ellen, és a fiú az apa ellen; anya a lány ellen, és lány az anyja ellen; anyós a menye ellen, és meny az anyós ellen...".- Megkülönböztetve, abba a kategóriába sorolva a dolgokat, ahová tartoznak.

Az egyik kategória az, amelyik folytatódhat, megmaradhat és kitarthat, mert Istentől való. A másikat felnyalja a tűz, és egyszerűen nem létezik tovább. "hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja próbára tenni" - mondta Pál (1Kor. 3:13). Az elkerülhetetlen és csalhatatlan megkülönböztetés tüze. Ez volt mindig is a Szent Szellem munkájának hatása, hogy odahelyezzen bennünket, ahová tartozunk. Ez mindvégig egyfajta megoszlás. Mellette vagy, vagy ellene? Az Úrral vagy, vagy nem? Az Úrral tartasz, vagy nem tartasz az Úrral? A Szent Szellem folyamatosan ezt az irányvonalat követi, hogy ránk találjon, és eszerint soroljon be minket. Így a Szent Szellem munkája nyomán az adott kategóriákba kerülünk. Eljött a megosztottság, és ez elkerülhetetlen.


(Részlet "A kereszt és az élet útja" című könyv 1. fejezetéből)
By T. Austin-Sparks from: The Cross and Way of Life - Chapter 1

- ooo -

T. Austin-Sparks úgy gondolta, hogy amit ingyen kaptunk, azt továbbadnunk is ingyen kellene. Ennek megfelelően az Ő írásai sincsenek szerzői jogokkal védve. Ha Te is szeretnéd másokkal megosztani ezeket a műveket, kérjük, hogy tiszteletben tartva a szerző kívánságát, add Te is szabadon - költségmentesen, változtatások és szerzői jogok fenntartása nélkül.